Trusted
Verified

Project Overview

Duration
12 weeks
Completion Year
2018
SAVE THIS PROJECT
Mil Design & Construction A-13A-15, The Tube
Prima Avenue Dataran Prima
47301 Kelana Jaya
Selangor, Malaysia
+6012464xxxx +6012505xxxx
Request Quote
Trusted
Verified

Interior Design Project Info

For celebrated chef Yogesh Upadhyay and his entrepreneur wife Natasha Ng, the husband and wife team behind Flour, Kuala Lumpur’s favourite Northern Indian
restaurant, impeccable spaces and unforgettable experiences go hand in hand.
The couple sought to recreate their home into something that balanced both metropolitan styling with more traditional materials, and wanted the space to suit their social lives as well as their future family-oriented activities.
In order to turn their interior design dreams into a reality, Yogesh and Natasha engaged leading build and design firm MIL Design & Construction, and put their trust in award-winning interior designer Mak Mil Yung and her talented team to create the home of their dreams.
Prior to commencement, the 10-year-old apartment was dimly lit and somewhat
clumsily laid out. Despite spanning 2800-square-feet and featuring a private elevator to direct to the lobby, an assortment of inbuilt storage cupboards made the main living areas feel cramped.
For Mil and her team, the first step was to reinvent the floor plan and create key
spaces in line with the couple’s lifestyle needs. As hosting friends and family was
such an important component, the kitchen was reconnected with the main living area and a custom 8-foot island counter made of black Spanish marble and dark toned timber was installed as a standalone feature facing the living and dining areas.
The reimagining of the space also extended to the apartment entrance, where from the lift one is greeted by a long gallery-like corridor made of walnut paneled timber matched with a sizeable bronze mirror on the opposite wall.
The new layout of the gallery features a panoramic view of the living and dining areas and the décor was constructed in rich timber tones to create a luxurious look while remaining warm and inviting as guests enter the home.
Inside the apartment, guests are met with a beautifully constructed bookcase
customised with a white greek volakas marble backdrop and black toned timbers.
The bookcase houses the owners extensive vintage book collection and displays some of their most beloved artworks while doubling as an entertainment console.
Further to this, a prayer altar in a well-matched minimalist style has been customised in black Spanish marble and dark timber, providing space for the young couple to practice their faith.
Heading to the master bedroom, the installation of a new walk-in robe was a warmly welcomed feature, and was finished in white Greek volakas marble juxtaposed against dark-toned suede upholstery for a relaxed and atmospheric mood. Tinted glass ensures privacy at the wardrobe, which also features ample of display storage for handbags, accessories, and a dresser table.
The bathrooms featured luxurious taupe toned marble with plenty of crisp white
cupboard space, and a simple rethinking ensured an abundance of divine natural
sunlight could shine through the contrasting black venetian blinds.
One of the more notable challenges that Mil and her team faced was the redesign of the ceiling profiles. The intention was to make the new ceilings as high as possible and increase the sense of space within the apartment.
On completion, a stunning variety of luxe light fittings in tones of copper were
introduced in different layers to further exude ambiance and create a homely feel.


Interior Design Works Included


Interior Design Project Areas



Before Photos

Mil Design & Construction Request Quote
×
Live Chat